L'Havana, Malecón. Foto: Teresa Amatdiumenge, 24 d’agost del 2014

La Torre de Santa Llúcia de Martorell, crònica d'una desídia

Com a continuació d'aquest post sobre la Torre de Santa Llúcia de Martorell, ara m'ha donat per fer un vídeo. No sé si més enllà dels que coneixem l'existència, la importància i l'estat actual de l'edifici, interessarà gaire gent, però potser a algú li resultarà curiós. En tot cas, aquí el deixo. Dura trenta minuts, i és veritat que hi ha una volguda repetició d'imatges una mica prolixa; si us en voleu saltar trossets, no us deixeu el final, on hi ha el resum històric i els crèdits.

Aviso que es tracta d'un muntatge molt casolà i personal (i emotiu, esclar). M'he barallat unes quantes hores amb el Windows Live Movie Maker sense saber ni com anava, però al final me n'he sortit (i he aconseguit posar-hi música i que al final casés tot!). Està fet a partir de fotografies fetes majoritàriament per l'historiador Ferran Balanza el 2012 i per mi el mes de juny d'aquest any 2014, a més d'unes quantes d'anteriors. En ambdós casos ens hi vam jugar una mica el tipus per haver entrat a retratar, tots sols, un edifici que va caient a trossos i que en les dues ocasions es trobava obert del tot, amb el perill que això comporta, per presumptes «actuacions» municipals. En les dues ocasions també vam ser oportuns perquè al cap de pocs dies ja estava altre cop tancat i barrat. 

El muntatge mostra l'estat d'abandonament i quasi ruïna d'un edifici històric que data de principis del segle XIII, que conserva traces d'estil gòtic i que té un important pati amb arcs i pilars d'estil renaixentista. Catalogat d'interès artístic per la Generalitat de Catalunya, des del 2007 és propietat de l'Ajuntament de Martorell, que es veu que té altra feina que intentar conservar coses així o almenys impedir que es malmetin més del compte. 

I 'nar-hi 'nant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada